Een website over onze fietsreis met kinderen door Europa.
Met praktische tips voor iedereen met soortgelijke plannen.

dolfijn1
dolfijn2
Tim in Bretagne
Otto in Bretagne

Wat vinden de kinderen van deze reis?

Tim over de reisplannen:

Hallo, ik ben Tim en ik ben 11 jaar. Ik vind het leuk om dit te doen omdat ik fietsen leuk vind. Mij lijkt het ook heel mooi aan zee en zo en je komt op heel veel leuke plekken. Het begin lijkt me heel moeilijk, omdat we dan met zware bagage over pittige bergen gaan fietsen. Maar ik denk dat ik het na een paar weken wel gewend ben en makkelijk door kan fietsen. Ik denk dat het een hele leuke reis wordt.

 

 

Otto zegt:

Ik vind het heel leuk want ik vind fietsen leuk! Het lijkt me ook wel heel leuk op de camping want daar kun je heel fijn zwemmen vaak. Maar ik denk wel dat ik mijn vrienden en familie ga missen. In Napels is het vast heel leuk, want daar eten ze heel veel pizza. En Kroatië lijkt me ook wel heel mooi, want de zee heeft heel helder water en er zwemmen dolfijnen die je soms wel eens ziet als je er met de boot naar toegaat. Maar ik word af en toe vast ook wel een beetje moe, vooral in de bergen van Zwitserland en als we heel erg veel tegenwind hebben!

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws van Tim op zondag 22 mei
Vrijdag vond ik het leuk om weer te vliegen. Toen we aankwamen moesten we eerst nog een tijdje op de bus wachten, wat ik niet zo leuk vond. In de bus duurde het lang voordat we er waren en was de airconditioning kapot. Toen we aankwamen moesten we gaan lopen naar de andere kant van Rome. Eerst vond ik het lopen niet zo erg, maar later begon de tas pijn te doen aan mijn handen. Ik was erg blij om mama weer te zien en de eerste fietsdag vond ik ook leuk, vooral het begin want na 12km kregen we een hele lange afdaling. Later ging ik ook met Otto nog naar het strand bij de camping, waar we leuk gespeeld hebben. Ik vond het lekkere douches en het eten was ook erg goed.

Nieuws van Otto op zondag 22 mei
Wat Tim schreef vind ik ook, maar in plaats van dat hij pijn in zijn hand had, had ik pijn aan mijn voet. Met fietsen was ik al snel gewend aan de bagage. In het restaurant vond ik het ook heel lekker eten, want ik had frites en tartaartjes van de barbecue, net zoals Tim.

Nieuws van Tim op zondag 29 mei
Ik vond de 1e week een leuke week. Het was soms wel zwaar fietsen, maar meestal ging het makkelijk. Het leukste van de week vond ik het voetbal op woensdagavond. Ik vind de rustdagen meestal wat leuker dan de fietsdagen, maar de fietsdagen vind ik ook leuk. Ik ben benieuwd om te horen hoe het in de klas gaat en ik wil al mijn vrienden en familie de groeten doen.

Nieuws van Otto op zondag 29 mei
Ik vond het net als Tim een hele leuke week. Ik vond het wel leuk in de vulkaan die Sulfatara heet, maar ik vond het wel stom in Napels dat we zo lang moesten zoeken naar een internet point. En de groeten aan al mijn familieleden en mijn vrienden.

Nieuws van Tim op zaterdag 18 juni
We zijn nu al 4 weken onderweg, maar het lijkt veel langer, want ik kon het me echt niet voorstellen dat ik 4 weken geleden nog op school zat. Maar aan de andere kant lijkt het alsof we er nu bijna zijn. Fietsen over de bergen was best wel zwaar. En dan ook nog die vervelende tegenwind. Uiteindelijk ging het wel allemaal goed. Alleen de laatste fietsdag in Italie, naar Bari, was de hele tijd vals plat naar beneden en wind schuin in de rug. Dat schoot lekker op. De boottocht vond ik wel leuk, alleen heb ik er niet veel van gemerkt. Toch wel vervelend vond ik dat ie een uur te laat vertrok en dat ik om 5.00u al weer op moest staan. Verder vind ik Kroatie nu al mooier dan Italie, want het is hier overal groen. Groetjes aan iedereen.

Nieuws van Otto op zaterdag 18 juni
Ik vind de reis tot nu toe héél leuk! We hebben al veel moeilijke stukken gedaan en ook wel makkelijke. Net als Tim vind ik dat het lijkt alsof we al veel langer dan 4 weken onderweg zijn. En toch gaan de dagen heel snel voorbij. De hotels en de agritoerismo in Italië vond ik heel leuk. De boottocht vond ik ook heel leuk. Ik mis mijn vrienden en familie heel erg. Groetjes aan mijn vrienden en familie en de rest.

Terugblik door Tim op 2 november.
Nu 10 weken na thuiskomst denk ik er echt aan om dit nog een keer te doen. Deze reis heeft mijn leven veranderd. Nee niet op school maar thuis. Zo heb ik nu meer geduld. Italië vond ik mooi en er was warm weer. Alleen raad ik het niet aan om er te fietsen. Er zijn bijna geen fietspaden, en als die er zijn dan is de weg nog veiliger. Gelukkig rijden bijna alle auto's ruim om je heen. Maar niet als de weg te smal is of als ze gewoonlijk weer te hard rijden. Als je er de weg kwijt bent (dat zal wel voorkomen want de kaarten zijn vaak slecht) kun je gerust de weg vragen. Het eten in restaurants is erg lekker maar wel een beetje duur. Zelf vind ik Italië een leuk land. Het heeft zijn plussen en minnen.
Kroatië is een héééééél mooi land. Bijna alles is groen behalve in de echte bergen. Het fietsen is niet geschikt voor mensen die weinig willen klimmen. Want als je een heuvel hebt die 150m hoog is loopt de weg over 130m. Het regent er in de zomer heel weinig en winter en begin van de lente heel veel. Als je de boot neemt en veel geluk hebt kan je soms een dolfijn zien. Het eten in Kroatische restaurants is geschikt voor frietliefhebbers. Zelf vind ik Kroatië een prachtig land alleen vind ik dat de weg niet zo praktisch is aangelegd.
Zwitserland is een land in de bergen. Er zijn vrijwel overal fietspaden.
Wordt vervolgd........................